РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Ерика Теирумниека, заместник-председател на район Резекне в Латвия, и Едмунд Теирумниекс, народен представител в латвийския парламент се срещнаха днес с Областния управител Мария Башева – Венкова. Посещението на делегацията от Латвия в града ни е поредно, като в рамките на различни дългогодишни проекти с Технически университет- Габрово са реализирани множество дейности с научна, развойна и образователна цел.
Фокусът на срещата с Областния управител бе да се потърсят пресечни точки за партньорство в сферата на културата. За целта Михаела Стоянова - главен експерт в Областна администрация Габрово, запозна гостите с най-важните събития в културния календар на област Габрово. Обсъдени бяха възможности за реализация на общи проекти и сътрудничество в сферата на деинституционализацията, предоставянето на социални услуги в общността, както и работата на обществени съвети, в които участват различни заинтересовани страни.
На 27 и 28 юни 2024г. представителите на Резекне отново ще посетят България, във връзка с голяма международна научна конференция, чиито съорганизатори са Технически университет – Габрово, Технически университет – Русе и БАН. Конференцията ще се домакинства от община Велико Търново.

 

434733667 821341050021858 2730244654866552715 n