РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

КРИБ: Правителството на ГЕРБ е единственото, което провежда целенасочена политика за защита на прав

 

КРИБ: Правителството на ГЕРБ е единственото, което провежда целенасочена политика за защита на правата и интересите на гражданите и бизнеса

„Правителството на ГЕРБ е единственото в съвременната история на България, което провежда целенасочена политика за защита на правата и законните интереси на гражданите и бизнеса в страната”. Това заявява в писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите, председателят на Управителния съвет на КРИБ г-н Огнян Донев.

Повод за благодарността, изразена в писмото на КРИБ, са взетите от правителството, в лицето на министър Нона Караджова, мерки за преразглеждане на проекта на Наредба за реда и начина за изчисляване на размера на финансовата гаранция или еквивалентна застраховка и за предоставяне на годишни справки-декларации при трансграничен превоз на отпадъци.

„Предприетите от страна на правителството на ГЕРБ действия за пореден път демонстрират Вашата персонална загриженост за благополучието на българските граждани и развитието на българския бизнес. Бихме искали да Ви уверим, че цялата професионална гилдия високо оценява предотвратяването от Ваша страна на опита за въвеждане на административно регулиране на цените за оползотворяване на отпадъците от електронен скраб, с което цените на бялата и черната техника и електроника в страната щяха да бъдат сериозно завишени, чрез въвеждането на непазарни механизми”, заявява г-н Донев.

Председателят на КРИБ отбелязва, че по този начин са защитени и интересите на българските потребители и българския бизнес във време, в което икономиката започна да излиза от кризата.