РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Екохепънинг организира Областният управител

 

Екохепънинг посветен на Седмицата на гората, Деня на Земята – 22 април и седмицата на младежката активност организира областният управител на Габрово Мариян Костадинов. Инициативата ще се проведе на 18 и 19 април.

На 18-ти/понеделник/ от 15 часа на площада пред община Габрово ще има рисуване на открито, изработване на макети от отпадъчни материали, игри, организирани от Национален парк „Централен Балкан“, екошествие през централна градска част. В програмата ще се включат още акробати, мажоретки, танцьори от клуб Ритмика, „Лиана“, шоу балет „Магия“ и ЦДГ „Радост“. При лошо време мероприятията ще се проведат в Тера мол- Габрово.

На 19 април, от 17.00 часа в Тера мол – Габрово ще бъде открита изложба-базар на всички изработени творби. Събраните средства ще бъдат насочени към първата младежка инициатива на Областния младежки съвет – Габрово- благотворителен концерт на 21 април в зала Възраждане, за изграждане на стена за рисуване на младите хора.

В инициативата могат да се включат и малки, и големи, които имат желание, всички които смятат, че трябва да се фокусира вниманието ни върху проблемите с опазването на природата.