РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Средствата от базара, който беше част от екохепънинга в Габрово вече са предадени на ОМС

Приключи първата инициатива на Областния младежки съвет – благотворителни концерти-базари, които се състояха в четирите общини на областта. Севлиево беше последният град, който домакинства инициативата в подкрепа на младежката активност. По време на последния благотворителен концерт бяха предадени и събраните средства от екохепънинга, който се проведе под патронажа на Областния управител Мариян Костадинов, лично на председателя на съвета Пламен Обрешков.

Както и в предходните базари, и в Севлиево младите хора бяха подредили саморъчно направени произведения на изкуството, сувенири, изработени от дърво и стъкло, както и рисунки.

|Идеята на концертите-базари е младежите сами да реализират своите цели и мечти. Събраните средства съветът ще разпредели по равно между четирите общини, за осъществяването на различни каузи. В Габрово парите ще бъдат за арт-стена за рисуване, която да бъде разположена в централната част на града и на нея всички, които искат да могат да покажат своите таланти пред обществото. В Дряново ще използват средствата за залесяване на двора на детската градина „Детелина” и за ремонта на детска площадка. В община Севлиево ще ги вложат в изграждането на Младежка територия за забавление и за свободно време. В Трявна ще възстановяват Младежката територия, която е изградена по проект и сега има нужда от обновяване.

Досега Областният младежки съвет събра 905 лв.