РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Ралица Манолова, заедно със своя заместник Ивелин Стоянов, посетиха 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“. Това е най-мащабният туристически форум в България, който се организира под патронажа на Министерство на туризма. Ръководството на Областната администрация поздрави участниците от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, които  в рамките на форума представят туристическия потенциал на област Габрово.

Община Габрово присъства на изложението с интересен щанд като предпочитана туристическа дестинация за утвърждаване и развиване на традициите в областта на културния и събитиен туризъм, за разработване и популяризиране на нови възможности за селски, екологичен и спортен туризъм.

Община Севлиево представя богатото културно-историческо наследство и икономическо развитие на Севлиевския край до днес под мотото "Севлиево-четвъртата индустриална революция като начин на живот".

Общините Дряново и Трявна участват заедно като представят своята обща история, а за целта е подготвено и ново видео, което пренася посетителите на общия щанд сред красивите природни и исторически забележителности в района.  „Благодаря, че представяте по този прекрасен начин историята, хората и всичко онова, което привлича към Трявна и Дряново и оставя спомен и повод да се върнем отново“ – написа Манолова веднага след като изгледа вдъхновяващия клип.  

В рамките на изложението областният управител на Габрово, заедно с колегите си от Разград и Русе, проведоха разговор със заместник – министъра на туризма Мариела Модева, по време на който обсъдиха възможностите за развитието на туризма на територията на областите, попадащи в Северен централен регион – Габрово, Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

Представителите на Областна администрация участваха и в кръглата маса на тема „ПРОФЕСИОНАЛНО И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ДЕСТИНАЦИЯТА“.