РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Международен ден на мира и в Габрово

Международен ден на мира и в Габрово

Областният управител Мариян Костадинов, кметът на Габрово – Николай Сираков и представители на Областния съвет на ветераните от войните ще отбележат заедно Международния ден на мира - 21 септември. Тази година честването ще бъде свързано с важната роля, която се определя на младежта за изпълнение целите на хилядолетието - развитието и значението на мира, както и за тяхното бъдещето.

Празникът ще започне в 15 часа в до Драматичен театър „Рачо Стоянов”, където ще има организирани различни забавления за деца. Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово ще бъдат модератори в игрите, а пред сградата на Национална Априловска гимназия ще има специални изненади за всички, които проявят интерес.

Всеки ще може да напише своето „послание за мир” на определените за целта места, които ще бъдат публикувани на интернет страниците на Областна администрация и Община Габрово. Ветераните от войните ще разказват своите истории, а детски състави при Народно читалище „Габрово” ще радват минувачите с изпълненията си. Към инициативата ще се присъедини и Младежката формация на ГЕРБ – Габрово.

Официалната част на празника ще бъде от 17.30 часа на Братската могила до храм „Успение на пресвета Богородица”.