РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова и заместник областният управител Андрей Николов бяха гости на тържественото заседание на Общински съвет-Трявна, на което Емилиян Гебрев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Трявна“. Кристина Сидорова поздрави г-н Гебрев за званието и му благодари за приноса му за развитието на икономиката в община Трявна.

Председателят на Общински съвет- Трявна инж. Стефан Петров връчи на почетния гражданин грамота, а кметът на Трявна Силвия Кръстева- плакет. Да изкажат признателност и да благодарят на видния общественик, меценат и бизнесмен днес в зала „Дръзновение“ се бяха събрали бивши кметове на града, настоящи и бивши общински съветници, представители на институции и служители в тревненския клон на предприятието, чийто собственик е Емилиян Гебрев.

Предложението бизнесменът да бъде обявен за почетен гражданин на Трявна е направено тази година от комисия с председател Силвия Кръстева. Същото е разгледано на заседание на 31 март 2022г, когато се издава Решение № 39, според което Емилиян Гебрев следва да бъде обявен за почетен гражданин на Трявна. Почетното звание му се присъжда за благотворителни инициативи, за дарителски акции и за развитието на индустрията в града.