РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител присъства на отчета – анализ на резултатите от дейността на Областната дирекция на МВР – Габрово

Областният управител Иванка Баева присъства на отчета – анализ на резултатите от дейността на Областната дирекция на МВР – Габрово през изминалата 2016 година. Покана към Баева отправи директорът на Дирекцията Борислав Бончев. В срещата участваха заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева и заместник окръжният прокурор на ОП-Габрово Жени Шикова. Анализирани бяха всички направления от дейността на Дирекцията за изминалата година. 10 % се е увеличила разкриваемостта на престъпленията, активна работа в разкриването на акцизни стоки без бандерол, ръст на телефонните измами – бяха само част от акцентите по време на срещата.

Областният управител поздрави директора на Дирекцията за усилията, положени от наличния състав. „Най-важната задача в краткосрочен план е да се осигури нормално протичане на изборите за народни представители на 26 март и недопускане на инциденти“ каза още Баева. Тя представи пред участниците в срещата инициативата, която стартира от следващата седмица за превенция употребата на наркотици, която е насочена към подрастващите. Както в това направление, така и по линия на измамите Иванка Баева сподели, че е важно да се засили превенцията. Тя увери ръководството на Областната дирекция, че може да разчитат, както в нейно лице, така и в ръководената от нея институция на съдействие, за да може област Габрово да бъде на първо място по всички показатели от представения анализ – и по отношение на разкриваемостта на престъпленията, и на тяхното предотвратяване.

Благодарности към състава на полицията изказа и директорът Борислав Бончев. Заместник окръжният прокурор също подчерта, че двете институции работят в много добър синхрон. Добра оценка за работата на Дирекцията даде и ст.комисар Благородна Макева.

Ивелина Петрова участва в работна среща в Министерството на труда и социалната политика

Заместник областният управител Ивелина Петрова участва в работна среща в Министерството на труда и социалната политика. Поканени бяха председателите на Постоянните комисии по заетост към Областния съвет за развитие на всички области.

Срещата бе открита от министър Гълъб Донев. Целта бе да се обсъди реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016г. и разработването на регионални програми за заетост през 2017г. Дискутирани бяха и предложенията за изменение и допълнение в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта, във връзка с реда, по който комисиите по заетостта ще набират, обработват и предоставят информация за потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

Областният управител се срещна с приемни майки от областта

Областният управител на Габрово Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова се срещнаха с приемни майки от областта по повод Международния ден на жената. Ръководството на Областната администрация засвидетелства своето уважения към тези жени, за които думата „Майка“ е повече от достойна. В обръщението си към приемните майки Баева сподели, че винаги можем да дадем шанс на доброто, да отворим сърцето си за още и още и цитира думите на първата приемна майка в България Кина Рашева, която публично заявява: „Не забравяйте, че сте майка първо. Ако отгледате добър човек, вашата мисия вече е изпълнена“. Областният управител подчерта , че от изключително значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца. „Приемайки тази истинска история на всяка една от Вас с името „мама“ искам все по-често да даваме гласност и да премахнем „табуто“ приемен родител.“ – каза още областният управител Иванка Баева и пожела на приемните майки търпение, вяра и сила да възпитават, учат и обичат техните деца! „Защото няма нищо по – радостно от думите – „Честит празник, мамо!“ .

Срещата се състоя в ЦДГ „Явор“ в Габрово, а деца от група „Камбанка“ и „Усмивките“ поздравиха гостите с пролетна композиция, посветена на 8-ми март и денят на майките.

Снимки от срещата може да разгледате тук

Честит 8-ми март!

Мили дами,

Най-сърдечно ви поздравявам по случай Международния ден на жената – празник, който макар и отричан от някои и приветстван от други е Вашият ден. Ден, в който всеки ще си спомни за своята майчица, ще я почете и поздрави. Ден, в който бих искала да ви пожелая да съхраните своята женственост и очарование. Бъдете силни, но и не съвсем. Помнете, че вие сте в основата на живота и давате неговия смисъл.

Честит празник мили майки и съпруги, бъдете благословени - прекрасни жени.
Иванка Баева

Областен управител на област Габрово

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България. В Габрово Иванка Баева и Ивелина Петрова поднесоха цветя пред Братската могила до църквата "Успение Богородично", веднага след това присъстваха на официалното издигане на националния флаг. Тържествата продължиха на връх Шипка, където хиляди българи се стекоха да почетат Свободата. В тържествата се включи и министър - председателят Огнян Герджиков, министър Малина Крумова, дипломати и гости.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Още статии...