РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Невена Петкова: Приоритетите в работата ми ще бъдат приоритетите на жителите на региона ни

„Приоритетите в работата ми ще бъдат приоритетите на жителите на региона ни.“ Това заяви областният управител Невена Петкова по време на официалната церемония по приемане символа на държавността от своя предшественик Иванка Баева, която пожела „На добър час“, на новия областен управител. Пред служителите от Областна администрация Петкова сподели, че е изключителна чест за нея и отговорност да бъде на този пост. До момента тя не е заемала публична управленска позиция, но в това вижда възможност да се помага на хората. „Ще работя в диалог и партньорски отношения с кметовете на общините от област Габрово, с различните представители на местните институции, както и ще отстоявам интересите им пред държавните такива“ – каза още областният управител Невена Петкова. Тя подчерта, че в работата си ще заложи на приемственост по отношение приоритетите на местната власт, по които се работи през годините, като съобразно правомощията и компетенциите си ще съдейства за тях. „Вярвам, че ще бъдем добър екип и заедно ще постигаме набелязаните цели“ – каза още областният управител приемайки бронзовата пластика с лъва – символ на държавността.

Областният управител поднася поздравление по повод Деня на сестринството

С решение на Международния сестрински комитет датата 12 май се определя да бъде отбелязвана всяка година като Международен ден на сестринството. По този повод областният управител Невена Петкова изказва своето уважение към всички медицинските сестри, които работят в област Габрово. „Благодаря Ви за неуморния труд, висок професионализъм и за всеотдайните грижи които полагате за здравето и живота на хората, макар и в тези трудни за професията времена“ – казва още Невена Петкова.

Обръщайки се към всички медицински сестри тя пожелава достоен живот, професионални успехи, много лично щастие и здраве!

Мария Пенева e новият заместник областен управител на Габрово

Мария Пенева е назначена от днес за заместник областен управител на област Габрово.

От 2015 г. тя е заместник-кмет на Община Трявна. Мария Пенева е общински ръководител на ПП ГЕРБ-Трявна. Преди ангажиментите й в публичния сектор е работи в областта на предприемачеството.

Родена е на 14.11.1980 г. Завършва висше образование специалност „Стопанско управление“ в Технически университет-Габрово и магистърска степен „Публична администрация“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Омъжена е, с едно дете.

Невена Петкова е новият областен управител

Невена Петкова е новият областен управител на област Габрово. Тя беше назначена днес с Решение № 266 на Министерски съвет.

До момента Невена Петкова е директор Дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в община Севлиево.

От 2004 г. до 2016 г. е била старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево.

Магистър е по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Жители на с.Петко Славейково споделиха свои проблеми пред ръководството на Областната администрация

Инфраструктурни въпроси и междуличностни конфликти бяха основните проблеми, които жителите на с. Петко Славейков споделиха по време на изнесения приемен ден на областния управител Иванка Баева и заместничката й – Ивелина Петрова. Той се организира с оглед невъзможността на възрастни хора от селата да пътуват до Габрово, които желаят да се срещнат с ръководството на Областната администрация. Според Иванка Баева това е една добра практика, за да може областният управител да е близо до хората и да познава най-добре техните проблеми. След приемната Баева сподели, че прави впечатление отново, че дейността и правомощията на администрацията не се познават напълно от хората и те отнасят въпроси извън сферата на дейност на експертите в институцията, и допълни, че на всеки от посетителите се е постарала да помогне според компетентностите си. Областният и заместник областният управител разговаряха и със секретаря на кметството.

Още статии...