РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Адв. Иванка Баева проведе среща с Началника на Военно окръжие - Габрово

Областният управител адв. Иванка Баева проведе среща с Началника на Военно окръжие - Габрово подп. Кристиан Гранджан. Адв. Баева се запозна с дейността на окръжието. Представена пред нея беше идеята за изграждане на военен музей в сградата, където се помещава окръжието. Подполковник Гранджан обърна особено внимание върху началното военно обучение на учениците от 9 и 10 клас и заяви своето желание да реализира провеждане на лагери или демонстрации по военна подготовка, съвместно с курсанти от НВУ „Васил Левски“ Велико Търново. Предстои тази идея да бъде представена и пред началника на РУО – Габрово Георги Маринов.

Гросмайстор Веселин Топалов идва в Габрово на 5 март

Гросмайстор Веселин Топалов идва в Габрово на 5 март. Визитата е по покана на областния управител адв. Иванка Баева. Тя приветства инициативата започнала през 2016 година от Фондация „Веселин Топалов“, чиято оснвна цел е превенция на детската престъпност чрез популяризиране на шаха. Ето защо Баева изпрати писмо с желание Гросмайсторът да направи посещение в Габрово, по време на което да бъде представен неговия проект. Всеки, който има желание да разбере повече за дейността на фондацията и за нейната кауза може да присъства на срещата с Веселин Топалов на 5 март от 17.00 часа в спортна зала „Орловец“. Гросмайсторът обещава и сеанс на едновременна игра срещу деца.

Областният управител проведе среща с директора на ОПУ - Габрово

Иванка Баева проведе среща с директора на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев. Срещата се състоя по инициатива на областния управител, а един от поводите бе проверката на пътното управление за състоянието на тунелите на територията на област Габрово. Два тунела от област Габрово са включени в Доклада до Министъра на регионалното развитие, който обхваща анализ на състоянието на тунелите по републиканската пътна мрежа в страната. Тунелите от Габрово са на път I-5 при км 133+387 и при км 150+814. „Констатираните проблеми не са конструктивни“ – обясни директорът на ОПУ. И при двата тунела се наблюдават течове, предпоставки за образуване на висулки изаледявания. Дългосрочните мероприятия, които могат да се предприемат за подобряване състоянието им са реализиране на проект. В краткосрочен план да се извършва постоянно наблюдение, въвеждане на ограничения за скоростта, обрушване на нестабилни части от облицовката и заледени висулки в случай, че има такива.

Георгиев запозна областния управител Иванка Баева с пътната обстановка към момента, с проектите, които се реализират, програмата с ремонти, които предстоят през настоящата година. Двамата коментираха и работата по Западния обходен път.

Ивелина Петрова встъпи в длъжност

Ивелина Петрова официално встъпи в длъжност като заместник областен управител на област Габрово. Днес тя беше представена и пред екипа на Областна администрация от областния управител. „В качеството ми на заместник областен управител в рамките на служебния кабинет ще подпомагам дейността на областния управител по провеждане на честни и прозрачни парламентарни избори“ – заяви Петрова. Тя изрази намерение да работи в диалог с всички, за благото на жителите на област Габрово и подчерта, че дейността й няма да бъде повлияна от никакви политически пристрастия.

Предстои да бъдат уточнени ресорите на заместник областния управител. Те ще бъдат определени със Заповед на областния управител Иванка Баева.

Ивелина Петрова е политолог по образование, семейна с едно дете.

Поздравления до кмета на община Севлиево изпрати областният управител

Областният управител поздрави кмета на Община Севлиево за престижното отличие, получено по време на 34-та Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО“. „Впечатлена съм от амбицията на Вашия екип да опази и предаде на поколенията нашето културно и историческо наследство. Благодарение на Вашите общи усилия, „Хоталич“ не е просто Средновековен град и крепост, а един от символите на областта и страната ни, който привлича все повече туристи в региона.“ –казва още в писмото си до д-р Иван Иванов областният управител Иванка Баева и пожелава на всички, свързали работата си и ежедневието си с уникалния по своята същност Хоталич, здраве и много поводи за радост и удовлетворение!

Още статии...