РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител Николай Григоров представи пред екипа на Областната администрация своя втори заместник

Областният управител Николай Григоров представи пред екипа на Областната администрация своя втори заместник. С Решение, считано от 17 юли 2013 г. на министър – председателя за заместник областен управител е назначена Ценка Йонкова. „Радвам се, че в екипа ни се присъединява още един човек с богат административен опит, какъвто е госпожа Йонкова” – сподели Григоров. Пред Йонкова областният управител обясни, че постъпва в малък на достатъчно добре изграден колектив, който винаги е бил за пример сред други областни администрации в страната, който има добри постижения в сферата на регионалното развитие, на проектите, на образованието и социалните дейности и пожела ползотворна съвместна работа. От своя страна новият заместник областен управител подчерта, че има богат административен опит, което ще й бъде от полза. Йонкова подчерта, че винаги се е стремила да работи с хората и за тях, и се надявам че и настоящата й работа ще е достатъчно открита и в полза на гражданите.

продължава>

Областният управител и неговият заместник ще присъстват на официалното откриване на еко-фестивал "УзанаПолянаФест"

Областният управител Николай Григоров и неговият заместник Кенан Ашиков ще присъстват на официалното откриване на еко-фестивал "УзанаПолянаФест". Фестивалът се организира за трета поредна година от Фондация „ТАЙМ – екопроекти” и Община Габрово.

Фестивалът е насочен към предприемачи с отговорно отношение към природата, природните ресурси и хората, към производители на биологично сертифицирани и чисти продукти, организации и фирми, предлагащи услуги за природосъобразен начин на живот, към потребители с осъзнато поведение към екологичните проблемите и промени в света.

Целта, която си поставят организаторите на "УзанаПолянаФест"е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда.

Темата на тазгодишния фестивал е „Екологичната интелигентност” и продължава от 12 до 14 юли в м. Узана, Габрово.

За втора поредна година състезание под надслов „С въдица в ръка”

Областна администрация – Габрово съвместно с Регионален инспекторат по образованието-Габрово организират за втора поредна година състезание по риболов под надслов „С въдица в ръка”.

Целта на мероприятието е част от инициативата за уплътняване на свободното време на децата през летните дни, както и да се покаже колко важно е споделеното време между родители и деца.

„Идеята е в началото на лятната ваканция да изведем децата сред природата и да им покажем, че могат да прекарват добре свободното си време без да бъдат постоянно пред компютрите. Да опитаме да ги убедим, че вместо една компютърна игра биха могли, заедно с родителите си например, да поспортуват риболов или друг вид дейност, различно и далеко от интернет пространството.”

продължава>

Кенан Ашиков е новият заместник областен управител на Габрово

На свое заседание Правителството измени устройствения правилник на областните администрации.

След промените областните управители на Габрово и на Разград – единствените към момента, които имат само по един заместник, ще разполагат с по двама.

Днес, на среща със служителите на Областната администрация, Николай Григоров представи своя нов заместник – Кенан Ашиков, назначен със заповед на министър-председателя от 09 юли.

Ашиков е завършил Стопанската академия в Свищов. Работил е в Общинската администрация в Севлиево.

Покана за журналисти

Уважаеми колеги,

На 8 юли /понеделник/ от 13.00 часа в заседателната зала на Областната администрация ще се проведе пресконференция на Областния управител.

Ще Ви очакваме

Още статии...