РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Седмица на голямото маркиране на мръсните зони в област Габрово

Областна администрация отправя предизвикателство към всички, които имат нетърпимост към изхвърлената торбичка с боклук или към незаконното сметище до дома им - да се включат в „Седмица на голямото маркиране на мръсните зони в област Габрово”.  

Прекарайте няколко часа сред природата през идващите почивни дни и през следващата седмица – излезте на „лов” за безразборно и безотговорно изхвърлени боклуци, заснемайте ги и ни ги изпратете на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Така заедно ще можем да направим карта на най-замърсените места в областта и да организираме почистването на отпадъците.

Единственото от което имате нужда, за да се включите в инициативата е фотоапарат и будна съвест.

Нека не сме равнодушни към мръсотията и не се сещаме за природата,единствено през м. Април, нека продължим да сме една от най-зелените областти в страната.

 

Протокол от проведено заседание на комисия по З-д №ДС-02-121/12.09.2011 г.

 

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ГАБРОВО

 

ИЗВЛЕЧЕНИЕ!

П Р О Т О К О Л

 

Днес, 20.10.2011 г., в 10,00 часа се проведе заседание на комисията, назначена със Заповед №ДС-02-121/12.09.2011 г. на Областен управител на област Габрово в състав:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот – частна държавна собственост, съгласно Акт за частна държавна собственост №1781/18.03.2009 г., издаден от Областен управител на област Габрово, представляващ: Поземлен имот с идентификатор 38710.501.88 по кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Косарка, общ. Дряново, обл. Габрово, одобрени със Заповед №РД-18-20/22.05.2007 г. на Изпълнителния директор на АГКК, целият с площ 832 кв.м., адрес: с. Косарка, ул. Втора №46; Трайно предназначение на територията: Урбанизирана; НТП: За обект комплекс за образование, незастроен, при съседи: 38710.501.86; 38710.501.87; 38710.501.89; 38710.501.341.

Присъстваха всички членове на комисията.

След проверка на кворума и всички обстоятелства по редовността на заседанието комисията реши, че то е редовно и ще бъде проведено при закрити врати.

Комисията констатира, че в законоустановения срок не са подадени оферти за участие в търга.

На основание чл. 45, ал. 3 от ППЗДС търгът се обяви за непроведен.

Повторен търг ще се проведе на 22.11.2011 год. от 10,00 часа.

Комисията състави настоящия протокол и закри своето заседание в 10,15 часа.

 

 

                          Т Р Ъ Ж Н А    К О М И С И Я:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: …/подпис/…………….……..

 

ЧЛЕНОВЕ: . .../подпис/…………………

                                                                                                                                     …/подпис/…..................……

                                                                                                                                     …/подпис/……………..……

                                                                                                                                     …/подпис/…………………..

152 населени места в областта са с нарушено електрозахранване

Повече от 30 екипа работят без прекъсване за аварийното възстановяване на последиците от падналия тежък сняг и дървета по протежение на целия град. Все още се работи по разчистване на прохода Шипка, като прогнозите са, че в ранните следобедни часове той ще бъде отворен. Пет екипа разчистват пътя към Узана, където положението е изключително тежко заради множеството паднали дървета и клони.

152 са населените места в цялата област с нарушено електроподаване- най-много са в община Трявна- 104, 24 са в община Габрово като има и единични обекти в града, в Дряново – 20 и в Севлиево-4. Общо 13 екипа на Е.ОН отстраняват повредите, като същевременно помагат и за разчистване на падналите дървета и клони.

Пътищата към Дряново и Трявна са проходими. Екипи на всички заангажирани служби и институции работят по направленията Раховци – Лисичарка, Градище – Борики, Мечковица – Пъртевци, Високата част на Балани, Източен обходен път, МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – ТУ Корпус 1 – кв. Варовник.

До обед подадените в службите сигнали от граждани и дружества са над 300.

Заместник областният управител ще открие Държавното първенство по скокове на батут

Заместник областният управител Неделчо Търкаланов ще открие утре Държавното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека за всички възрасти. Домакин на проявата е габровският клуб „Акро-арт”, съвместно с Община Габрово и Българската федерация по скокове на батут.

Очаква се повече от 100 състезатели от 11 клуба в страната да демонстрират уменията си на трите уреда в зала „Орловец”.

Домакините от”Акро-арт” ще се представят с общо 18 момчета и момичета.

В петък започват квалификациите на трите уреда от 9 часа сутринта, а за 15 часа е насрочено официалното откриване.

Финалите са в събота от 9.30 до 14 часа.

 

Дилма Русеф отнесе в Бразилия пръст от мястото на бащината й къща в Габрово

Президентът на Федеративна Република Бразилия Н.Пр. Г-жа Дилма Русеф беше посрешната в Габрово със специален подарък от областния управител г-н Мариян Костадинов. Облечена в традиционна габровска носия третокласничката Силвия Чомакова й поднесе торбичка с пръст от мястото на родната къща на баща й Петър Русеф и една червена роза – символ на българското и на българската кръв, която тече във вените й. „По този начин Нейно Превъзходителство ще може да отнесе частица от Габрово и от бащиния й дом в далечна Бразилия“ – обясни идеята си Мариян Костадинов.

По-късно пред стотиците габровци, които изпълниха двора на Националната Априловска гимназия Дилма Русеф каза, че е изключително щастлива да сбъдне мечтата на баща си да посети Габрово и допълни "Искам да знаете, че днес част от Габрово, живее в Бразилия в лицето на нейния президент".

След топлите приветствия отправени към габровци, г-жа Русеф се запозна с регистрационните книгите, в които е записан номерът и успехът на нейния баща, завърщил първото новобългарско училище, както и други дневници от това време. Директорът на гимназията Анна Маринова й връчи почетните символи на училището, след което програмата на бразилския президент продължи с посещение на Регионалния исторически музей, където я очакваше изложбата "Българските корени на Дилма Русеф".

На финала на визитата си в Габрово, президентът на Бразилия с габровски корени се срещна и със свои български роднини.

Още статии...