РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

„Приказка през твоите очи”

 „Приказка през твоите очи” е мотото на тазгодишната Коледна инициатива на Областна администрация – Габрово, която стратира от 1 декември. Възрастови ограничения за участниците няма, така както и за приказките - възраст няма. Всеки желаещ да ни изпрати неговата приказка, било тя художествена или истинска случка, трябва да спази едно единствено условие – в нея да присъства Доброто. Това може да е Вашата авторска приказка, която разказвате на детето си, или случка, която е докоснала сърцето Ви или просто за човек, на когото искате да благодарите, че ви е направил Добро.

Предложете ни Вашата добрина, разказана в „Приказка през твоите очи”, за да покажем, че 2012 година не е отминала напразно.

Нашето желание е да получим колкото може повече добрини, за да има по една приказка за всеки ден от следващата година, която да бъде представена на сайта на администрацията.

В навечерието на Коледа всяка получена приказка ще бъде изпратена като Коледно пожелание от Областния управител до висши държавни служители, до неговите колеги, посланици и представители на бизнеса.

 

Очакваме Вашите Приказки до 15 декември /включително/ на E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или оформени по Ваш избор на адрес: Областна администрация – Габрово, пл. „Възраждане” 5, за инициативата „Приказка през твоите очи”.

Откриват Изложба „Библиотеките - паметта на нацията" в Габрово

На 29 ноември 2012 г.,16.30 часа в залата на Регионален исторически музей – Габрово ще бъде открита Изложба „Библиотеките - паметта на нацията"

Изложбата представя ценни образци от богатото книжовно наследство на библиотеките от цяла България – ръкописи от X в. до XIX в., старопечатни издания и периодичен печат от епохата на Възраждането, периодични издания от Освобождението до 1944 г., архивни документи, фотографии и пощенски картички.

Показана е също и дейността по реставрацията и дигитализацията на книжните паметници. Изложбата илюстрира основната идея, залегнала в Националната стратегия и програма на Българската библиотечно-информационна асоциация за опазване на книжовното културно наследство в българските библиотеки и осигуряването на достъп до него.

Авторски колектив: доц. д-р Елисавета Мусакова, доц. д-р Цветанка Панчева, гл.ас. д-р Илко Пенелов, Спаска Тарандова, Ани Попова, Ели Попова и художествено оформление: Ивелина Велинова.
           
Организатори на събитието са Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, Регионален исторически музей, Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и Българската библиотечно – информационна асоциация.Как малките и средни предприятия да намерят външен пазар

ДЗЗД „БенчМарк – БИФ”, като изпълнител по Договор ОПК-4-1-4/ 21.05.2012 г. с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, организира секторен семинар на тема „Как малките и средни предприятия от сектор „Производство на машини, оборудване и домакински уреди” да намерят външен пазар за своите продукти?”, който се провежда в рамките на проект BG161РО003 – 4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”. Бенефициент по проекта е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Общата цел на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия” е „Укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на Европейския и световните пазари и ефективно използване напредимствата на Европейския пазар от българските предприятия”.

Целта на секторния семинар е да бъдат дискутирани следните теми:

  •   „Нормативна уредба при осъществяване на износ.”
  •   „Умения за успешно представяне на продуктите на външни пазари.”
  •   „Участия на международни панаири и изложби.”

Събитието ще се проведе в гр. Габрово, на 28.11.2012 г., от 10.00 ч. в конферентназала „Дружба”на хотел „Балкан”.

Участието е безплатно.

 

 

За допълнителна информация:

ДЗЗД „БенчМарк – БИФ”

гр. София 1407, бул. „Черни връх” 32А, ет.2

Тел: (02) 962 53 96

Е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

Областният управител посети изложбата "Сбъднати мечти"

Областният управител поздрави малките художници от Школата за приложни изкуства –Габрово по време на представянето на годишната им изложба "Сбъднати мечти". Преподавателът на талантливите деца и виновник за самата изложба - Ива Пенчева обясни, че името на експозицията не е случайно, защото представя сбъдването на нейните мечти и тези на учениците й. Мариян Костадинов приветства участниците и гостите в залата и им пожела да продължават да сбъдват мечтите си. Специални благодарности отправи и към Ива Пенчева, която прави възможно талантът на децата да се развива непрекъснато и с всяка изминала година мащабите на тяхното представяне да се разраства и допълни „На този хубав празник, какъвто е Денят на християнското семейство, искам да пожелая на всички здраве и нека винаги детските изяви са подкрепени от техните семейства”.

В експозицията са включени 100 творби на деца от 5 до 16 години - рисунка на платно, коприна и керамика, декоративни пана, графика и живопис, изработени в рамките на три проекта - "Твори, играй, мечтай!", "Лагер в кутия" и "Карнавал по никое време". 

Проявата се организира съвместно с Младежки информационен център, ИМКА Габрово. 

продължава>

Частично съгласие бе постигнато днес след проведените консултации за състава на РИК

Частично съгласие бе постигнато днес след проведените консултации за състава на Районната избирателна комисия за провеждане на национален референдум с въпрос: "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?". Съгласие се постигна за мястото на председател и заместник-председател от квотата на ПП ГЕРБ, както и за членове от съответните квоти на политическите партии. Присъстващите не успяха да се обединят около това кой да бъде секретар, като дебатите основно се водиха между Коалиция за България и ДПС. При така създалата се ситуация, по процедура следва ЦИК да назначи секретар на РИК - Габрово.

Целта на консултациите е да се постигне съгласие за състав на Районни избирателни комисии/РИК/, въз основа на което Областният управител да внесе предложение в ЦИК за назначаване на РИК – Габрово.

Съставът на РИК – Габрово е с общ брой 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е, както следва:Политическа партия „ГЕРБ” -6, „Коалиция за България” – 2, Политическа партия „ДПС” – 2, Политическа партия „Атака” – 1, „Синята коалиция” – 1, Политическа партия „НДСВ” – 1.

img 2778

Още статии...