РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител представи официалната програма на Шипченската епопея

 

Областният управител на Габрово представи днес пред журналисти програмата на Националните чествания по повод 134-та годишнина от Шипченската епопея. Пред всички тях Костадинов сподели мотивите си, които са го подтикнали да работи през изминалата година в подкрепа на целта - отбелязването на боевете да бъде национално  занапред.

„Всички институции, с които съм водил разговори през това време, регламентиращи едно такова събитие са изумени, както и аз също, че то не е намерило подобаващо честване от страна на държавата в годините до момента“ - коментира областния управител и допълни „Мисля че държавата в този момент се връща към своята история и всички действия, които предприех и всичко което се случва, не са плод само на моите усилия, а са били разбрани от всички държавни институции, с които съм комуникирал по тази тема и са изключително подкрепени.“

На срещата днес  областният управител представи и официалната програма на тържествата, които ще започнат на от 17.45 часа на 20 август и ще завършат в 14.00 часа на 21 август 2011 г.

Началото ще бъде дадено с историческа изложба „134 години Шипченска епопея", която ще бъде открита лично от проф. Божидар Димитров и ще е изложена в ХГ „Христо Цокев” от 20 август до 1 септември. Изложбата е дело на Регионален исторически музей, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов" и Държавен архив.

Програмата ще продължи с празничен концерт- спектакъл на Гвардейски представителен духов оркестър – нещо което до този момент не е представяно пред Габровци. А след него ще има тържествена проверка – заря. На официалните чествания през този ден ще присъства председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева.

На 21 август програмата продължава с отслужването на панихида в Соколския манастир  в памет на загиналите, водена от Великотърновския митрополит Григорий. Предвиден е и поход под егидата на Областния управител от Соколския манастир до връх Шипка, в който се очаква да се включи и премиерът Борисов. В заключителната част на честванията, на връх Шипка ще  има тържествено отбелязване на 134-та годишнина от Шипченската епопея , което ще завърши с традиционната възстановка на шипченските боеве, но в по-големи мащаби и сериозна организация.

 

Покана за журналисти

Уважаеми журналисти,
заповядайте на 26 юли/ вторник/ от 11.00 часа на нарочна пресконференция с Областния управител г-н Мариян Костадинов,
по повод организираните Национални чествания на Шипченската епопея.
Пресконференцията ще се проведе в заседателната зала на Областна администрация - Габрово.
Ще Ви очакваме!

П Р Е Б Р О Я В А Н Е 2011 – ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОКОНЧАТЕЛНИТЕ ДАННИ

НА 21 ЮЛИ 2011 г.(ЧЕТВЪРТЪК), ОТ 11 ЧАСА В ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ГАБРОВО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ

 

П Р Е С К О Н Ф Е Р Е Н Ц И Я

 

НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО – ГАБРОВО,

НА КОЯТО ЩЕ БЪДАТ  ПРЕДСТАВЕНИ

 

ОКОНЧАТЕЛНИ ДАННИ ОТ ПРЕБРОЯВАНЕ 2011 ЗА ГАБРОВСКА ОБЛАСТ.

 

Постоянна комисия по заетост към Областния съвет за развитие

На 15 юли/петък/ от 11.00  часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Постоянната  комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Темите включени в дневния ред за обсъждане са:

- Приоритети в политиката по заетостта и обучението на възрастни на местно ниво, залегнали в стратегически документи за регионално развитие с акцент върху изпълнението през 2012г.

- Основни целеви групи на местния пазар на труда с трудности пред професионалната си реализация, към които приоритетно следва да се адресират мерки за подкрепа.

- Успешни проекти и програми за заетост и обучение (с акцент върху регионалните и местните инициативи), финансирани със средства от различни източници, които считаме, че следва да продължат да се реализират.

- Конкретни проблеми при изпълнението на програми за заетост и обучение.

Министър Найденов ще се срещне с директорите на държавните горски предприятия в ЛС Лъгът

Утре, 14 юли 2011 г., министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще участва в дирекционен съвет на директорите на шестте държавни горски предприятия в Държавно ловно стопанство „Лъгът”  в село Стоките, Габровско. На срещата ще бъдат обсъдени наредбите, които се готвят към новия Закон за горите и бъдещата дейност на предприятията.

В присъствието на министъра в ДЛС „Лъгът” ще бъде демонстрирана технология за дърводобив при пресечени терени с въжена линия. Министър Найденов ще посети и лицензирана кланица за дивеч към стопанството.

Уважаеми журналисти,

Заповядайте в 11:00  ч. в ДЛС „Лъгът”, с. Стоките.

 

Още статии...