РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

18 ученици от Молдова гостуват на област Габрово

3 часа български език и 1 час история и география на България изучават седмично бесерабските българчета в Район Тараклия, Молдова. Това стана ясно при гостуването на 18 ученици от партньорския на област Габрово регион в Областна администрация - Габрово. Младежите са на посещение в България като награда за отлично им представяне в интерактивна игра, която бе проведена по повод 3 март.
Областният управител Мария Башева подари на всеки един ученик български флаг и сувенири, а на ръководителите им стъклопис на Паметника на Свободата, които да отнесат за спомен от България.
В рамките на визитата си младежите вече разгледаха НМП „Шипка- Бузлуджа“ и изкачиха близо 900-те стъпала до Паметника на Свободата. В Габрово посетиха Музея „Дом на хумора и сатирата“ и Интерактивния музей на индустрията, а в утрешния ден ще наблюдават обичая лазаруване в РЕМО„Етър“.
Областна администрация- Габрово благодари на Община Габрово, НПМ „Шипка- Бузлуджа“, Музея „Дом на хумора и сатирата“, Интерактивния музей на индустрията и РЕМО„Етър“ за топлото посрещане на младежите от Тараклия.