РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Благотворителна изложба представя животинския свят през детския поглед

Благотворителна изложба на ДГ "Радост" бе открита днес в ХГ "Христо Цокев"- Габрово.
„Животинки чудати – приятели непознати“ е името на експозицията, която ще остане подредена до 2 май. Представени са портрети на животни, създадени от млади таланти, вдъхновени от творчеството на френската художничка анималистка Роза Боньор.
Сред официалните лица на откриването бяха заместник областният управител Иван Любомиров и началникът на РУО- Габрово Юлия Влаева. За да се насладят на изпълненията на Детски камерен хор при „Ротари клуб“ – Габрово и на творбите на младите художници, в галерията се бяха събрали десетки общественици, родители и съмишленици на каузата.
Целта на изложбата е набере средства за създаване и оборудване на природо-научен кабинет в детската градина, поясни директорът Вероника Атанасова. Тя връчи грамоти и подаръци за добротворство на родителите и на групите в детското заведение, допринесли за развитието му, като припомни популярния израз "Ръка, която дава, не обеднява".
Желаещите да закупят някое от произведенията могат да го направят на място в ХГ"Христо Цокев" до 2 май или онлайн на страницата на градината до 31 май.

 

438264567 839121748243788 2258223615245262827 n