РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Междуведомствената комисия за планиране и организиране на дейности по почистване на речните легла извън урбанизирана територия на област Габрово започна работа

viber 2023 04 20 13 57 05 043
Първото заседание на новосформираната Междуведомствената комисия за планиране и организиране на дейности по почистване на речните легла извън урбанизирана територия на област Габрово се проведе днес в Областна администрация- Габрово.
 Задачите на комисията са: извършване на огледи на местата с намалена проводимост на речните легла, създаващи риск за населението и инфраструктурата; определяне на видовете работи за почистване; установяване на участъците за залесителни, укрепителни и противоерозионни дейности по бреговете на реките в зони с опасност от възникване на наводнения извън урбанизирана територия на област Габрово.
 За председател е определен заместник областният управител Андей Николов. В комисията са включени представители на: Областна администрация, Общините на територията на областта, Басейнова дирекция -Плевен, РИОСВ- Велико Търново, РДГ- Велико Търново, РДПБЗН, Областно пътно управление, както и други експерти.
 Следващите дейности на комисията са свързани с обходи и огледи на терен, като след това ще бъде подготвена програма за планово почистване на речните участъци.