РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областна администрация - Габрово бе наградена с Отличителния знак за равнопоставеност

 
Наградата бе връчена на областния управител Кристина Сидорова от министър Лазар Лазаров на специална церемония, която се проведе днес. Отличителният знак е присъден на институцията за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете.
"Политиката по равнопоставеност между половете е в основата на човешките права и развитието на обществото и икономиката. По тази причина Министерството на труда и социалната политика ще продължи да насърчава развитието на тази политика и да отдава признание на държавните институции, бизнеса и неправителствените организации, които са доказали своята ежедневна и последователна дейност в тази посока“, каза вицепремиерът Лазаров при откриването на церемонията.
Заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска поздрави наградените участници и изрази надежда, че те ще мотивират и други работодатели да развиват добри практики и политики за равнопоставеност на жените и мъжете. „С всяка изминала година чрез Отличителния знак насърчаваме все повече организации да създават по-добри възможности за своите служители и да осигуряват по-добър баланс между личния и професионалния им живот“, каза тя при връчването на наградите.
Шест са одобрените кандидатури за Отличителен знак през 2023 година. Това са Община Ардино, Областна администрация Габрово, Съветът на жените в бизнеса в България, „Каменица“ АД, „Ви Ем Уеър България“ ЕООД и „Юробанк България“ АД.
Отличителните знаци се връчват за шести път. Те са символ на престиж и стимул за подобряване на управлението с цел постигане на равнопоставеност между жените и мъжете. Наградените институции могат да ползват плакета за популяризиране на своята дейност.