РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

51 години ПМГ "Акад. Иван Гюзелев"

 

ПМГ"Акад. Иван Гюзелев" отбеляза 51-вата си годишнина с празничен концерт, който се проведе днес в зала "Възраждане". Събитието уважиха заместник областният управител Андрей Николов, началникът на РУО- Габрово Георги Маринов, учители и ученици от школото. Андрей Николов предаде на директора на гимназията Цветана Кюмюрджиева поздравителен адрес от областния управител, който гласи: "За мен е чест да Ви поздравя по повод 51-вата годишнина на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Училищата също като хората имат своя биография. Но мащабите им са несъизмерими, защото в биографията на едно училище са вградени съдбите на хиляди хора – създатели, учители, ученици, родители, съмишленици… Всяка една лична съдба допринася за изграждането на учебното заведение, както и гимназията оставя своята следа в паметта на онези, прекрачили прага ѝ.
Повече от половин век Вашето училище развива и гради най-ценния ресурс на нашата област- децата. Стъпвайки на традицията, но и с иновативен подход, успявате да съберете под един покрив знанието, трудолюбието и стремежа към развитие и да ги предадате на учениците.
Благодаря на екипа на гимназията и всични преподаватели, педагози, директори, служители, допринесли за утвърждаването на училището като средище на просветата и духовността, бранител на знанието и противовес на невежеството. Безбройни са примерите за това в лицето на учениците Ви, постигнали високи резултати в състезания и олимпиади.
Скъпи ученици, не губете жаждата си знание, устрема към себеутвърждаване и изграждане! Следвайте смело мечтите си, не се страхувайте да променяте за добро средата, в която живеете, защото Вие сте бъдещето на нашия град, на областта и на страната!"