РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ОУ"Св.св Кирил и Методий" в с. Петко Славейково чества 130-годишен юбилей

 

С тържество в читалището на с. Петко Славейково ОУ" Св.св. Кирил и Методий" днес отбеляза 130-годишен юбилей. Директорът на школото Маргарита Тинкова поздрави всички присъстващи за предстоящия празник- 24 май, и благодари на десетките бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, събрали се в салона на "Възраждане", за да почетат образователната институция. Тинкова връчи и грамоти на учениците с високи постижения през годината. Събитието уважиха областният управител Кристина Сидорова, кметът на с. Петко Славейково Неджат Хасан Юмер, директори на учебни заведения от община Севлиево и региона.
Кристина Сидорова приветства гостите с думите : "Благодаря Ви за възможността да споделя с Вас този празничен ден! С радост искам да Ви поздравя по случай 130-годишнината на ОУ"Св.св. Кирил и Методий". Подобна годишнина несъмнено доказва авторитета на образователната институция, преживяла превратностите на времето, устояла на предизвикателствата, изградила се като модерно училище, което е мост между минало, настояще и бъдеще. Вашето школо е призвано да носи имената на Светите братя Кирил и Методий. Това е чест, но и голяма отговорност, защото всички Вие, екипът на училището, ежедневно трябва да продължавате святото им дело- да браните родния език, да пробивате мрака на невежеството със силата на постоянството, знанието и стремежа за развитие.
Благодаря Ви за неуморните усилия за образоването и възпитаването на децата!
Плодовете на труда Ви се виждат в усмивките на учениците, в желанието, с което всеки ден прекрачват прага на школото.
Скъпи ученици, запазете спомена за любимото училище! Помнете, че постоянството, знанието и трудолюбието са "мощно оръжие", което Ви гарантира победа на " житейската арена"!