РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Изложба "140 години българска статистика“ гостува в Габрово

Областна администрация - Габрово ще бъде домакин на пътуващата изложба „140 години българска статистика“, изработена по поръчка на Националния статистически институт. Изложбата ще гостува по покана на Областната преброителна комисия и отдел „Статистически изследвания – Габрово“ при ТСБ – Север във връзка с предстоящото Преброяване 2021 и ще може да бъде видяна до 15 октомври 2020 г.

Посетителите ще могат да разгледат 7 пана, които представят ретроспективни и съвременни данни за развитието на България от създаването на статистическата институция с указ на княз Александър I до днес.

Инфографиките от изложбата показват основни данни от различни статистически изследвания. Един от акцентите е предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. Интересни теми са „Ако населението в България е 100 души“, „Топ 50 женски и мъжки имена“, „Кой се грижи за нашето здраве?“, „За какво най-често използваме интернет?“ и много други.

Откриването ще бъде на 30 септември 2020 г. /сряда/ от 17:30 часа на II етаж в сградата на Областна администрация при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Заповядайте, за да се запознаете с богатството от исторически и съвременни данни, с които разполага Националният статистически институт.