РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител към участниците в първата Академия за предприемачи в Габрово: “От сърце пожелавам да постигнете своето израстване и нека бизнесът ви да е успешен и да тук - в Габрово!”

Бизнес академия за стартиращи предприемачи – BASE посрещна първите си участници в  Габрово. BASE ще даде възможност на предприемачите да преминат безплатно обучение и да се срещнат с мениджъри, създали успешни бизнес проекти в България. Решаването на казуси от практиката, работата в екип и създаването на виртуални бизнес компании също е част от програмата, която ще се изпълнява в продължение на 13 седмици. Участниците ще могат да разработят проект на своята идея или бизнес, който ще представят в края на своето обучение. Най - добрият бизнес план според компетентно жури ще получи и награда.

В своето официално обръщение към участниците в Академията областният управител Ралица Манолова каза: „Благодаря на всички Вас, които се осмелихте да се включите в това предизвикателство. Благодаря на всички, които направиха възможно това се случи – Община Габрово, екипа на Областна администрация, Обществен дарителски фонд - Габрово и разбира се Съвета на жените в бизнеса в България и Фондация „Америка за България“. Това събитие за мен е изключително важно, защото всеки от нас учи всеки ден и това ни дава възможност да продължаваме да се развиваме. Всяка крачка напред е тази, която ни води към онова бъдеще, което всички ние желаем. И колкото повече се обединяваме в желанията си да постигнем промяната, която е добра за всички – толкова повече резултатите, които виждаме ще са наистина тези , които искаме. Затова Ви благодаря, че сте смели в това да искате да научите нещо ново, да направите първата или пък поредната крачка в развиването на своя бизнес. Психолозите са казали, че минаваме през няколко етапа, в които изграждаме своята личност и ако първият етап е свързан със себепознанието, то вторият – е свързан със сравнението. За мен едно от най – важните неща в този курс е възможността да се срещаме с успели хора – тези срещи са едни от най – ценните, защото ни дават възможност да говорим, да обменяме идеи, опит, да сравняваме и изследваме. Следващият етап е на промяната, след която се стига до израстването. От сърце пожелавам да се постигне това израстване и нека бизнесът Ви да е успешен и да е тук – в Габрово!“

Заместник – кметът на Община Габрово Невена Минева също приветства гостите и участниците и подчерта, че „с помощта на тази бизнес академия за пореден път ще покажем, че в Габрово има много креативни хора.“ Към партньорите тя изрази благодарност, че дават възможност на младите хора да се развиват, реализират и да остават в Габрово.

По време на официалното откриване в Габрово присъстваха и областните управители на Русе, Велико Търново, Разград, Силистра и Плевен. Специално поздравление към присъстващите отправи и Надя Захариева – програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България“ и лектор в програмата.

Обучението започна с лекция на тема „Предприемачество. Какво е това?“, водена от Лидия Шулева – бивш вицепремиер на България и министър на труда и социалната политика, бивш министър на икономиката, собственик на консултантската агенция „Бизнес интелект“ и член на УС на СЖББ.  

Академията се реализира по проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Партньори са Областна администрация – Габрово, Община Габрово и местната Фондация „Обществен дарителски фонд“.