РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова награди с почетен плакет Клуба по спортна акробатика и батут "Акро-арт"

Областният управител Кристина Сидорова награди с почетен плакет за принос към развитието на спорта в област Габрово Клуба по спортна акробатика и батут „Акро-арт“. Състезателите и треньорът им Юлиан Георгиев гостуваха днес в Областна администрация- Габрово, където получиха отличието, коледни играчки и нов талисман за тима- плюшено мече, символ и на последната инициатива на администрацията за събиране на плюшени играчки за децата в неравностойно положение.
 
Плакетът им бе връчен за високите резултати, постигнати на световното първенство, което се проведе в София през миналия месец. 9 състезатели от габровския тим представиха страната ни - Христина Пенева, Мариела Пенева, Виктория Йовчева, Радост Пеева, Преслава Пенчева, Мирела Косева, Сияна Павлова, Цветин Стоянов и Александра Вакарелска. Мирела Косева и Сияна Павлова се представиха достойно и станаха световни вицешампиони в дисциплината батут-синхрон.
 
Вашите успехи са част от емблемата на област Габрово и на България. Вярвам, че Ви очакват още много титли и постижения, с които да представите себе си, тима си, областта и страната. Пожелавам Ви здраве и да покорявате нови върхове!“, обърна се към тях областният управител. Тя се запозна лично със състезателите и разговаря с всеки един от тях за подготовката им, за премеждията, през които са преминали, и за емоциите, съпровождащи престижното състезание.
 
Треньорът Юлиан Георгиев благодари за гостоприемството и поясни, че достиженията на габровските спортисти са резултат от упорита работа и големи лишения. „В продължение на шест месеца състезателите тренираха усилено далеч от своите близки и семейства. Те съвместяваха натоварения график със задълженията си в училище и преодоляха редица препятствия, сред които и физическата болка“, допълни треньорът.
 
Капитанът Мариела Пенева връчи на областния управител колаж с медал и снимки от Световното първенство. Това бе последната надпревара на състезателката, която посвети 19 години от живота си на спорта, а в бъдеще ще се насочи към кариера на треньор.
 
Кристина Сидорова подчерта, че състезателите винаги ще намерят подкрепа в лицето на Областна администрация-Габрово и пожела на един от големите спортни клубове в областта още много поводи за гордост.