РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областна администрация- Габрово с грамота за добри практики

Заместник областният управител Андрей Николов получи грамота за Областна администрация- Габрово от  конкурса за добри практики и иновации от дейността на администрацията. Надпреварата се организира ежегодно от Института по публична администрация (ИПА).

Церемонията по награждаването се проведе на 20 януари 2023 г. в бизнес център „Капитал Форт“. Събитието събра над 90 представители на централна и териториална администрация. Тази година в конкурса на ИПА се включиха общо 46 практики.

Областна администрация  Габрово бе отличена в категория „Социална отговорност”, в която конкуренция бе най-голяма – общо 16 кандидатури.

Практиката, за която бе отличена, е " Област Габрово- нов дом за хората от Украйна". Основният й фокус е предоставянето на адекватна подкрепа на украинските граждани, потърсили временна закрила в Габровска област. През миналата година бе разкрит Областен координационен център във връзка с приемането на територията на областта на лица, напуснали Украйна в резултат на водените военни действия, а за координатор бе определен настоящият областен управител Кристина Сидорова.