РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кметове и представители на район Тараклия на обучение в Габрово

Областна администрация- Габрово организира двудневно обучение за представители на местни и рaйонни власти от Район Тараклия на тема „Европейската интеграция и предприсъединителните фондове“. Събитието се провежда в Габрово в периода 5-6 април. В него ще се обучават 13 кметове и 6 представителите на районната власт, сред които и Лазар Дерменджи, заместник-председател на района.
Кристина Сидорова приветства делегацията от Тараклия, като им пожела да обменят полезен опит с българските си колеги и да поставят началото на добро партньорство.
В рамките на първия ден кметовете на Габрово, Дряново и Трявна споделиха своя опит при кандидатстване по проекти на ЕС. Темата за предприсъединителните фондове представи Дора Янкова, председател на Съвета на директорите на финансов фонд „FLAG“.
Утре гостите от Тараклия ще се запознаят с възможностите за финансиране от ЕС, ролята на общините в инвестирането на фондовете от ЕС, както и с разработването и управлението на проекти. Лектори ще са Галина Михнева, ръководител на Европейски център“ Европа директно-Габрово“ и изп. директор на ГТПП, Веселка Иванова, началник на отдел “Програми и проекти на общините“ в НСОРБ, и Ралица Манова- експерт “Програми и проекти“ в ЦУРИ.
За гостите е предвидена и богата културна програма с посещение на РЕМО“Етър“, Соколски манастир, Интерактивния музей на индустрията и Музея“ Дом на хумора и сатирата