РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия прие единодушно Годишния план за 2023г. за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия днес проведе редовно заседание под председателството на областния управител. В заседанието участваха: представители на Общинските съвети в областта, директорите на ОПУ – Габрово, на РЗИ – Габрово, на ТДНС – Габрово, на Областната дирекция по безопасност на храните, началникът на ВО-Габрово, началникът на РУО – Габрово, началникът на ,,ВиК“ ООД – Габрово; представители на Регионалната дирекция ПБЗН, на ЦСМП, на Северноцентрално горско предприятие, на Общинските администрации, на ЕРП Север –РОЦ Габрово. В дневния ред бяха включени приемане на Годишен план 2023 г. за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025 г. на област Габрово и приемане на Общинска програма на Община Габрово за намаляване на риска от бедствия 2023-2025 г., които бяха приети с пълно единодушие.
По време на заседанието беше обсъден още процесът по изготвянето на годишните доклади за общините. Крайният срок за съставянето им е до края на април т.г., а на областния доклад - до края на май 2023 г.