РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата проведе първото си заседание под председателството на заместник областния управител Даниела Маринова

43 операции по метода “Широкообхватен контрол“ са проведени на територията на област Габрово през второто тримесечие на 2023г. 27 са настъпилите тежки ПТП за същия период, а 83 са леките произшествия с материални щети. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата под председателството на заместник областния управител Даниела Маринова.
През второто тримесечие на 2023 г са подобрени транспортно-експлоатационните характеристики на пътните настилки в областта. В община Габрово са изпълнени частични ремонти на 5 улици, изграден е нов паркинг в района на РЕМО „Етър“, а този към „Бюро по труда“- Габрово е ремонтиран с поставена вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. В община Севлиево е проведена частична рехабилитация на улиците в града и общинската пътна мрежа в селата, подменени са пътни знаци и са монтирани прожектори за допълнително осветление на пешеходни пътеки с по-интензивно движение. В община Дряново са асфалтирани улици в ж.к. „Успех, както и в с. Янтра. Изградено е ново улично осветление в кв. „Манга“ и в м. Припека. В община Трявна са освежени всички пешеходни пътеки, извършена е рехабилитация на улици с компрометирани зони, както и възстановителен ремонт на 2 улици по проект “Развитие на община Трявна чрез подобряване на техническата инфраструктура“.
В хода на заседанието заместник областният управител предостави възможност за обсъждане на инициативи за отбелязване на Седмицата на безопасността на пътя- 16-22 септември и Европейската седмица на мобилността, която се провежда в същия период. Те ще бъдат отбелязани с двудневно събитие под надслов : „Авто-мото- вело: Неразумно не е смело“, което ще състои на 16 и 17 септември пред Спортна зала “Орловец“, гр. Габрово. Проявата се организира от Младежки център- Габрово със съдействието на Областната комисия по безопасност на движението.

DSC02886.jpg