РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Заместник областният управител откри новата учебна година в ОУ “Неофит Рилски“

76 първокласници прекрачиха прага на ОУ “Неофит Рилски“ този 15 септември. През учебната 2023-2024г. училището е реализирало най-високият прием в историята си- общо 96 ученици. Директорът на школото Мая Колева днес приветства ученици и родители по повод Първия учебен ден, като им пожела успешна учебна година. Събитието уважи заместник областният управител Даниела Маринова. Тя подари три стоп палки на трите класа с първолаци, както и образователни материали на тема безопасност на движението във връзка с предстоящите Европейска седмица на мобилността и Ден без жертви на пътя.
Маринова приветства гостите с думите: „За мен е чест да споделя с Вас най-емоционалния, запомнящ се и тържествен ден от цялата учебна година- 15 септември. Мили първокласници, днес е вашият ден. Сигурна съм, че никога няма да го забравите. От днес, вие тръгвате на едно пътешествие, което невинаги ще прилича на приказка и невинаги ще бъде лесно. Отговорната задача да бъдат ваша упора и вдъхновение се пада на вашите първи учители. Доверете им се, те знаят верния път и с много любов и търпение ще ви водят по пътя на познанието. Те ще ви окуражават и подкрепят, когато е необходимо, те ще направят всичко възможно за Вашето духовно израстване. От вас се иска да бъдете много трудолюбиви и отговорни. Скъпи ученици, не губете устрема си към себеутвърждаване и изграждане! Уважаеми учители, Петко Славейков е казал : “Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си.”. Вие сте хората, които вдъхновяват и служат за пример на нашите деца. Благодаря Ви за всеотдайността, с която изпълнявате тази нелека задача, за грижите и за неуморния труд. Нека в първия учебен ден всички да си пожелаем здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат – и малко късмет!“.
След тържествената част директорът на учебното заведение представи обновената база на училището на заместник областния управител. Всяка стая и коридорите посрещат малчуганите с пъстри рисунки, дело на преподавателя по изобразително изкуство. Най-малките ученици пък получиха късметчета, балони и подаръци за спомен от първия учебен ден в любимото училище.

 

378339013_700360122119952_6119951010741895789_n.jpg