РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Антония и Лоренцо, които избраха Габрово пред САЩ, са сред следващите говорители в "ЗАвръщането"

Антония Ковачева и Лорензо Якопели са част от говорителите в следващото събитие на областната кампания "ЗАвръщането". Младото семейство заживява в града преди три години и създава собствена пекарна. Съвсем наскоро отвори врати и магазинът им L’italiano Gabrovo, в който предлагат богато разнообразие от качествени тестени изделия, подправки и зехтин. В деня на откриването, Лорензо предприе още една важна стъпка, като предложи брак на Антония пред погледите на десетки хора, събрали се да опитат солените и сладките изкушения, налични в магазина.
Двойката има двама сина- Адриано на 4 години и двегодишният Оливер, който е роден в града на Рачо Ковача. Заедно са от 8 години. Запознават се в САЩ, където живеят по това време. Антония е родена в Габрово, но е прекарала 14 години в Америка. Лорензо е от Пулия, а в страната на неограничените възможности живее две десетилетия. След появата на първото им дете решават, че е време за промяна. Събират в куфарите си багажа, а в мислите подреждат спомените от Америка. Следват няколко часа в самолет, който прибира Антония обратно в родината.
За свой дом избират Габрово. Тук те отварят и своята пекарна. Предлагат изделията си на други предприятия, изготвят кетъринг менюта, а след успеха на пекарната решават да си направят и магазин, от който всеки да може да си купи пресни тестени продукти. Споделят, че живота в България им допада повече, а Лорензо с гордост казва на български: „ Много обичаме Габрово“.
Защо са решили да се преместят в града, как са се адаптирали и
какво биха казали на всички, които обмислят #ЗАвръщането си, те ще разкажат на следващата среща с добрите примери от областта, която ще се проведе на 12 април.