РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ЗАвръщането-среща в Дряново

Първото събитие в Дряново в рамките на областната кампания “ЗАвръщането“ се проведе снощи в препълнената зала на Икономовата къща. „Ще видите 5 истории, които докосват сърцето. Истории, които разказват за пътя на завръщането към дома, връщането към корените, връщането към онова място, което дарява сила, мечти и възможност да сбъднеш мечтите си. Насладете се на тази вечер, съпреживейте емоцията на нашите говорители и разкажете на вашите приятели, които са зад граница, че тук животът може да е прекрасен. “, обърна се към гостите областният управител Кристина Сидорова и пожела на всички светли празници.
“Радостен съм, че днес няма място в тази зала. Темата, която ни събира тук, трябва да бъде мисия на всеки градоначалник, задача за всяка общинска или областна администрация. Виждам много млади семейства сред гостите. Призовавам Ви, когато имате идея или проблем, да се чувствате добре дошли в общината, за да ги споделите и заедно да превърнем Дряново в едно по-добро място за живеене. Радостен съм, че сме в Икономовата къща, защото днес подписахме проекта за възстановяване на сградата и ще кандидатстваме за финансиране“, каза в приветствието си кметът на Дряново Трифон Панчев.
В продължение на час и половина гостите се запознаха с 5 семейства, които живеят в общините Дряново, Габрово и Севлиево. С много споделени емоции говорителите предадоха в разказите си любовта към родината, копнежът за живот в уют и спокойствие, сплотеността на общността в малките населени места. Всички те получиха бурни аплодисменти и подаръци от домакините от Исторически музей- Дряново, които им бяха връчени от директора на музея Иван Христов.
Талантливите малчугани от Танцов състав „Детелинки“ с ръководител Петя Тодорова при НЧ“Дряновска пробуда-2008“ зарадваха всички присъстващи с танц. Музикалният съпровод бе на акордеон в изпълнение на Теодор Николаев. Децата от литературно ателие „Книголюбие“ при НЧ „ Дряновска пробуда 2008“ изнесоха рецитал с лично творчество, а ръководителят им Виржиния Дачева представи първият сборник на младите писатели.